Cursussen

Al vele jaren geven wij cursussen als 'Signaleren met Knappe Kleuters' en 'Signaleren met Pientere Peuters'. Deze cursussen konden wij helaas alleen in groepen doen en was het niet voor iedereen haalbaar om deel te nemen. Gelukkig kunnen wij nu een online variant aanbieden waarbij iedereen individueel in eigen tijd en tempo aan de slag kan. Ook is het mogelijk om als groep een video-bijeenkomst te koppelen. Neem hiervoor even contact op.

In deze online cursussen delen wij al onze kennis en ervaring over hoogbegaafdheid en ontwikkelingsvoorsprong. Wat is het, hoe werkt het, wat is belangrijk om te weten? en ook hoe kan je het signaleren bij jonge kinderen. Daarnaast hebben we verrijkingstips in de cursus Bloomen met Kleuters, die ook geschikt is voor professionals die werken met peuters.

 

Cursus Ontwikkelingsvoorsprong en signaleren (zonder instrument uitleg)
Deze cursus bevat alle benodigde kennis om te kunnen signaleren. We geven er oefeningen bij zodat je ook je kennis in praktijk kunt toetsen en het signaleren kunt gaan uitvoeren. Een stevig basis.

 

Cursus Pientere Peuters (met instrument uitleg, instrument los aan te schaffen)
Deze cursus bevat alle benodigde kennis om te kunnen signaleren. We geven er oefeningen bij zodat je ook je kennis in praktijk kunt toetsen en het signaleren kunt gaan uitvoeren. Naast deze stevige basis geven we ook uitleg bij het instrument Pientere Peuters. (Jij hebt dit instrument al aangeschaft of zult dit spoedig doen.)

 

Cursus Knappe Kleuters (met instrument uitleg, instrument los aan te schaffen)
Deze cursus bevat alle benodigde kennis om te kunnen signaleren. We geven er oefeningen bij zodat je ook je kennis in praktijk kunt toetsen en het signaleren kunt gaan uitvoeren. Naast deze stevige basis geven we ook uitleg bij het instrument Knappe Kleuters. (Jij hebt dit instrument al aangeschaft of zult dit spoedig doen.)

 

Cursus Bloomen met kleuters (inclusief Werkboek Bloomen met kleuters)
Deze cursus bevat uitleg en praktische oefening in het werken met de taxonomie van Bloom. De cursus bestaat uit een online omgeving, werkboek, praktische oefeningen én een online bijeenkomst voor al je vragen en verdere uitleg.